сряда, 1 април 2009 г.

богомил Шопов кандидат-евродепутат за избори 2009

Още от 2 години в мен стои желанието да се кандидатирам за изборите за евро-парламента, за да защитавам цифровите права и да се грижа за това Интернет да е неутрален, да не ни подслушват, да имаме чиста природа и по-добър начин на живот.

След много срещи, признавам, че се бях отказал, но се отказах от идеята да се боря сам, защото изборната система е така направена, че колкото и да е професионалист човек, колкото и добри разбирания и знания да има и за Евро-институциите, и за начина на работа на парламента, и за материята с която ще се занимава, и колкото и желание да има, няма да може да премине бариерата.

През последните няколко години, борейки се с подслушването в Интернет, с отворените файлови формати, със свободата на словото и правото да се изразяваш и с електронните документи и техния обмен се налагаше да се работи с много евро-депутати, комисии и институции.

Прецених за себе си, че най-добрата идея, която се доближава до моята е тази на ‘Зелените’ в Евро-парламента. Добрата новина е , че и в България вече има носители на истинската зелена идея и заедно можем да се борим за много неща в които вярваме и които сме готови да отстояваме.

Все още преговорите не са завършили, но това е единствената формация от гражданите за гражданите, която показва, че прави нещо в последните няколко години под една или друга форма.


Повече има на сайта на кампанията ми

Няма коментари:

Публикуване на коментар